werkgroep

Agenda

Zaterdag 27 april Koningsdag

De werkgroep is aanwezig op de vrijmarkt in Appelscha met een kraam en verschillende petities. Tijd: 10-17 uur. Plaats: Boerestreek.

Zondag 16 december

Kerstmarkt Groen Goed Menken, Kruisweg 36, 8432 PS Haule, tussen 13.00 en 17.00

De Werkgroep Ooststellingwerf is die zondagmiddag aanwezig met een petitie voor de vrijlating van twee journalisten uit Myanmar en met groetenkaartjes voor andere slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Zet ook je handtekening of schrijf een kaart!

Maandag 10 december 2018

Schrijfactie (Write for rights) in de bibliotheek in Oosterwolde, Quadoelenweg 29-B, tussen 10 en 16 uur.

Brieven schrijven. Het lijkt een verdwenen ambacht. Toch werden er, alleen al in Nederland vorig jaar op één dag 173 duizend geschreven. Het gebeurde tijdens Amnesty’s Write for Rights (voorheen: de Schrijfmarathon) op 10 december. Ook dit jaar zal op die dag wereldwijd geschreven worden voor mensen die groot onrecht is aangedaan. We hopen dat u ook meedoet.

Amnesty Ooststellingwerf organiseert de Write for Rights dit jaar voor de vierde keer.

Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de kaarten aan activisten die onder druk staan zijn heel belangrijk.

Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. Mahadine uit Tsjaad, die na de Write for Rights-actie in 2017 vrij kwam, liet ons weten: ‘Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen overbrengen. Ik waardeer jullie, ik houd van jullie, ik respecteer jullie.’ Mahadine werd in 2016 opgepakt nadat hij de regering van Tsjaad had bekritiseerd. Hij had een levenslange gevangenisstraf kunnen krijgen, maar kwam uiteindelijk vrij.

We hopen dat u op 10 december ook wilt komen schrijven voor mensen zoals Mahadine, voor mensen die onze steun verdienen. U bent van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de bibliotheek van Oosterwolde, Quadoelenweg 29-B.

Ook in Oldeberkoop kunt u die dag terecht: van 13.00 tot 17.00 uur in MFA Mejander.

Kom langs en schrijf een brief!

Donderdag 11 oktober, 17.00 – 20.00 uur Running Dinner in de Stationsstraat in Oosterwolde in het kader van 50 jaar Amnesty NL

De werkgroep van Amnesty International Ooststellingwerf organiseert samen met Oosterwolde Promotion op donderdagavond 11 oktober in Oosterwolde (Friesland) een Running dinner. Vijftien winkels doen mee. In elke winkel haal je een hapje of drankje en wordt jou iets verteld over 50 jaar mensenrechten. Zo maak je mensenrechten be’hap’baar. We houden rekening met een beperkt aantal deelnemers, dus zorg dat je er op tijd bij bent.Kom naar de Wereldwinkel en loop mee!

11-17 maart 2018: de landelijke Amnestycollecte wordt ook in Ooststellingwerf gehouden.

23 maart 2018 13.00 uur: werkgroepvergadering.

Op de agenda o.a. het financiële jaarverslag van 2017 en onze activiteiten in het kader van het 50-jarig jubileum van Amnesty en wat we gaan doen op de Koningsmarkt dit jaar. Belangstelling? Vul het contactformulier in.