werkgroep

Brieven

 Werkgroep Amnesty International Ooststellingwerf

Al 55 jaar zijn er mensen actief bezig in de schrijfgroepen van Amnesty. We schrijven brieven aan autoriteiten over schendingen van mensenrechten in hun land en om onrecht onder de aandacht te brengen. Ook schrijven we naar gevangenen om hem of haar moed in te spreken en te laten weten dat hij of zij niet alleen staat

 

Ook in Ooststellingwerf zijn, in de verschillende dorpen, groepen schrijvers die elke maand brieven versturen. Misschien hebt u wel eens gedacht: daar zou ik best aan mee willen doen maar ik weet niet hoe het georganiseerd wordt en waar ik me moet aanmelden. In het verleden kwamen de groepen maandelijks samen en men schreef op dat tijdstip de brieven. In deze drukke tijden bleek dat niet meer haalbaar. Nu worden de gekopieerde brieven  in Oosterwolde in  de kerk uitgedeeld en in de andere dorpen en bij de niet kerkgangers thuisbezorgd. Het enige wat er nog moet gebeuren is de ondertekening met naam en adres en dan gefrankeerd op de post gebracht.

 

Het blijkt dat deze vorm van aandacht een hele positieve uitwerking heeft. Niet alleen voelen de regeringen dat zij voor de hele wereld te kijk staan, ook de betreffende mensen voelen zich door de enorme berg brieven gesteund in hun strijd om recht te krijgen en vol te houden. Er zijn verschillende goede uitkomsten geboekt en het sturen van brieven resulteert vaak in betere levensomstandigheden van degene die het betreft.

Onlangs werd onder andere door acties van Amnesty Mohammad Abu Sakha vrijgelaten, een 25-jarige Palestijnse circusartiest die in Israël gevangen zat. Hij werd bijna twee jaar vastgehouden zonder aanklacht of proces. Amnesty voerde veel actie voor Mohammad Abu Sakha.

Voelt u zich aangesproken? Geeft u dan op via a.i.ooststellingwerf@gmail.com

 

In de PKN kerk in Oosterwolde worden op de volgende zondagen in 2017 de brieven uitgedeeld, 2 juli, aug geen brieven(zomerstop), 3 sept., 8 okt., 5 nov., 3 dec.